שלבים בבניית אתר
הדרך הכמעט בלעדית לקידום העסק שלך כיום, היא בניית אתר נורמלי ברשת. האינטרנט משמש כערוץ המדיה החזק ביותר, המאפשר לך גישה לכל אדם מבלי להוציא אותו מהבית. עם נגישות כזאת וזמינות לכל אחד, ההצלחה ממש נוקשת לך בדלת.. לא תפתח?? אז כמו שבחלון ראווה יש בובה מעוצבת ובוויטרינת הקונדיטוריה יופי של סברינה, כך "הפנים" של העסק שלך צריכים להיות זמינים, מושכים, מקצועיים ומכווני מטרה.
בניית אתרים היא איננה משימה פשוטה וכדי להבטיח שהאתר שלך יבלוט, ימשוך ויתפקד כמו שצריך אתה חייב להיצמד לחברה מקצועית ומנוסה בבניית אתרים, אשר יודעת את כל המכשולים שיש לרשת "להציע", יודעת להתמודד איתם וחשוב מכל יודעת להימנע מהם.
בניית אתרים כרוכה במספר פעולות בעלי חשיבות גדולה מאוד להמשך דרכו של האתר שלכם וכן תלויה בהתממשקות טובה בין הגורמים הלוקחים חלק, שהם: המעצב הגרפי, צוות המתכנתים ואיש התוכן – אינטראקציה טובה בין שלושת הגורמים הללו היא הצעד הראשון לבניית אתר מקצועי ויפה. רוב הלקוחות אינם מקצועיים מספיק כדי לדעת היכן לשים את הדגשים בתהליך בניית אתר ולכן החלטנו לפרוש לפניכם את רזי המקצוע, שתדעו לקראת מה אתם הולכים ומהי הפעילות הכרוכה בבניית אתרים.
התהליך בבניית אתרים:
1. פגישת היכרות - בפגישה הזאת מאפיינים את הצרכים שלכם בבניית אתר ומתרגמים אותם בראש ובראשונה לעיצוב.
2. פגישה עם המעצב הגרפי - כבר תכינו את עצמכם שתהיה עוד פגישה ועוד אחת ושוב ושוב עד שנסגרים על עיצוב מקורי וייחודי שיתאם את אופי האתר ואת מה שיש לכם להציע. חשוב לצאת מהקופסא, להיות בולטים, לעניין, לחדש ובהחלט גם לרגש, התחרות בחוץ היא אינסופית..
3. מצגת עבודה – לאחר בדיקה מדוקדקת של העיצוב – עצרו!!! בדיקת העיצוב זה עניין שאין להקל בו ראש, זהו החלק הראשון בפאזל עליו נשענת עבודת ההמשך בתהליך בניית אתרים . המצגת מסבירה באופן תיאורטי איך האתר אמור לעבוד ולהתנהל, כגון: תמונות מתחלפות, כפתורים לחיצים, לאן יוביל כל עמוד וכו'.. לאחר אישור המצגת מצד הלקוח עוברים לשלב הבא בבניית אתרים – הרכבת המוח של האתר.
4. העיצוב עובר לכתיבת קודים, כאשר HTML הינה השפה המתקדמת והמקצועית ביותר למטרה זו. כתיבת קודים לאתר זה בעצם בניית השלד עליו מתבסס האתר.
5. חיתוך האתר – לאחר בניית השלד, העיצוב עובר לחיתוך ע"פ הקודים שנכתבו בבניית השלד של האתר.
6. הטמעת מערכות – בשלב הזה בבניית האתר שלכם מטמיעים לכם את מערכת הניהול של האתר. מערכת עליה יתבסס הממשק של האתר שלכם ולה יש השפעה ישירה ומכריעה על חוויית הגולש. חשוב לוודא כי המערכת תואמת במדויק את הצרכים שלכם ומניעה את הפעולות באתר באופן הגיוני, נוח ויעיל, שיגרום לגולש להישאר באתר וגם ליהנות מכך.
7. QA - ומה שנקרא בשפה הפשוטה – בדיקת איכות. מלאכת בניית אתרים איננה נשלמת לפני שעשיתם לאתר בדיקה יסודית ומקיפה של כל שלב ושלב בבנייתו. בדיקת הקודים של האתר, בדיקת הכפתורים, בדיקת המערכת ובגדול בדיקה שהכל עובד כמו שצריך ותואם את דרישות האפיון של האתר.
8. הטמעת תוכן – בניית האתר כמעט הושלמה, השלד גמור, העיצוב מולבש על השלד, המערכת לניהול התוכן קיימת, כעת צריך להכניס את הריהוט – טקסטים, תמונות, באנרים שיכניסו עניין וססגוניות לאתר שלכם.
9. הגשת האתר ללקוח + הדרכה על מערכת הניהול באתר.
10. אחסון אתר - עכשיו נשאר רק לחפש מחסן טוב, שישמר את ההשקעה שלכם בטוחה ושמורה לאורך זמן וידאג שלא יכנסו פולשים.
טיפ חשוב – כדאי, מומלץ, חייב, צריך, מוכרח לחבור לחברה לבניית אתרים שגם מעניקה שירותי אחסון. מי שבנה לכם את האתר מכיר אותו מא' ועד ת', הוא זה שידע לאתר בעיה ולפתור אותה במהירות, הוא זה שימשיך להיות האבא והאמא שלכם בכל תקלה באם תקרה בעתיד לבוא והוא גם זה שהאינטרס שלו כמעט זהה לשלכם בשימור האתר שלכם – אתם המוניטין שלו בחוץ.
ולמי שכל נושא בניית אתרים עדיין נחשב לסינית למתחילים עבורו, הצלחנו לפשט את התהליך ל:
HTML - אלו אבני הבניין
CSS - מחליט באיזה גודל ובאיזה צבע תהיה האבן
JAVA - זוהי הדלת שנפתחת ונסגרת
PHP - אומר לאן הדלת מובילה
בהצלחה!!